Изцяло  от състава на акционерите на българската телекомуникационна компания Виваком

...
Изцяло  от състава на акционерите на българската телекомуникационна компания Виваком
Коментари Харесай

ВТБ излиза от състава на акционерите на Виваком

Изцяло  от състава на акционерите на българската телекомуникационна компания Виваком ще излезе съветската капиталова банка ВТБ Капитал, част от групата компании ВТБ,, заяви РБК, базирайки се на пресслужбата на банката.

Решението е взето във връзка със договорката по продажбата на българския оператор на компанията Юнайтед груп (United Group).

ВТБ заяви, че капиталовото й поделение ВТБ Капитал е продало целия си дял във Виваком на Юнайтед груп, осведоми Ройтерс.

ВТБ капитал се причисли към консорциума Ве Те Ел (VTL) през 2015 година, с цел да влага във Виваком.

ВТБ Капитал, която се причисли към консорциума VTL за вложение във " Виваком " през 2015 година, съобщи, че " дружно със своите съинвеститори и новото ръководство на компанията успяхме доста да усилят цената на " Виваком " и да запазим водещите си позиции на българския пазар, което спомогна за генериране на мощен интерес към активите на българския телеком ".

В изказването на ВТБ Капитал също по този начин се споделя, че придобиването на " Виваком " от " Юнайтед груп " " още един път акцентира водещите пазарни позиции на българския оператор и обещаващи вероятности. Уверени сме, че компанията ще продължи своя резистентен напредък при новия притежател ".

ВТБ Капитал добави, че личната му инвестиция във " Виваком " е " още един образец за сполучлива договорка с частен капитал в района ".

Продажбата на " Виваком " бе обявена предходната седмица и към момента е на прелиминарен стадий. Официално от ВТБ не са коментирали по кое време се чака да бъде завършена договорката, както и изискванията по договорката с " Юнайтед груп ".

Ройтерс заяви за договорката, като се базира на публични известия на " Виваком " и лондонския фонд " Би Си Партнърс ", който е мажоритарен притежател на " Юнайтед Груп ".  Източници на организацията настояват, че цената на цялата договорка е 1,2 милиарда евро.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР